Tatt av flommen - KAPH Entreprenør

Tatt av flommen

140 skadesaker fordelt på to mann dukket opp på løpende bånd august 2023.

Biler%20fra%20ras
Del:

Daniel Skar, avdelingsleder for Kaph Entreprenør Lillehammer, var på vakt den uka flommen rammet Østlandet. Han beskriver det som å være med i en action film. 
 

140 skadesaker fordelt på to mann dukket opp på løpende bånd august 2023. Da var det jammen meg godt Lillehammer-avdelingen hadde andre avdelinger å spille på. Det var hele fjøla av småskader til totalskadde boliger. 
 

– Hytter sto fylt med halvannen meter vann, og ved det ene huset var begge bilene begravet av steinras slik at bare taket på dem var synlig. Jeg fikk også en telefon fra en 70 år gammel dame, som satt fast på hytta, fordi raset hadde tatt veien og vannet hadde gått inn i kjelleren hennes. Hun måtte hente meg i en gammel robåt, forteller Skar. 
 

Følte med dem 
 

Han forteller at det var en surrealistisk opplevelse, og at han aldri har vært borti lignende. De rakk ikke å tenke, og kjørte bare på med så mange befaringer de kunne.  
 

– Jeg syntes veldig synd på folk. Mange hadde tross alt mistet alt de hadde. Jeg brukte en del tid på å snakke med dem og forklare skadene. Selv om en føler på det, så er det jo også spennende å møte mange forskjellige mennesker og oppleve så ekstreme situasjoner. Heldigvis var det ingen personskader som vi er kjent med, sier Skar.  

Hjelpen kom 
 

Avdelingen på Lillehammer hadde aldri klart å komme seg igjennom de omfattende skadene, hadde det ikke vært for all hjelpen de fikk fra de andre avdelingene i Kaph. Stavanger-avdelingen hjalp med å gå igjennom alle skadene, og det ble sendt fagfolk fra både Haugesund, Stavanger og Kristiansand for å hjelpe til med å rive og bygge opp igjen. 


– Vi blir aldri stående alene. Det er alltid noen som kan hjelpe, og det er lav terskel for å spørre om hjelp og få god hjelp, forteller Skar.  
 

Ekstrem situasjon 
 

Prosjektleder og beredskapsleder, Geir Sivertsen i Stavanger, var raskt på pletten og hjalp til med både kalkulering og dialog med kunder. Han sendte også på det meste fem av sine menn for å hjelpe med rivning og oppbygging. 
 

– Situasjonen på Østlandet er det mest ekstreme jeg har vært med på de ni årene jeg har jobbet her. Jeg elsker jobben min. Den er både spennende og full av action. I slike situasjoner som dette, får vi virkelig sett hvordan bedriften fungerer, og vi får bli kjent med hverandre på tvers av avdelinger, sier Sivertsen.  
 

Aldri kjedelig på jobb 

Bildetekst: Jon Kristian Olsen ble sendt fra Stavanger-avdelingen for å hjelpe med oppbygging etter flomskadene.


Tømrer Jon Kristian Olsen fra Stavanger, fikk tilbud om å reise til Østlandet i november for å bygge opp igjen skadene. Alle femten jobbene lå klar i appen på telefonen, så det var bare å hive seg rundt og ta jobb for jobb.  

– Det ble to ukers intens jobbing med lange dager, men jeg setter stor pris på muligheten til å tjene ekstra penger og bytte stue. Her er det ingen kjedelige dager, og jeg liker utfordringene jeg får gjennom jobben. Det er viktig å kunne hjelpe til der det trengs, samtidig som det gir trygghet at vi alltid har nok å gjøre, mener Olsen.  

Har du noen spørsmål?

KAPH er alltid klar til å ta på enhvert prosjekt og utfordring. Finn din aktuelle avdeling, og kontakt oss for et uforpliktende tilbud.