Taket fløy over til naboen - KAPH Entreprenør

Taket fløy over til naboen

I slutten av november ble vinden så sterk på Røyneberg, at den tok med seg et hustak og plasserte det på et hus i nabogata.

1000001139
Del:
Fredag 24. november i åtte tiden om morgenen nådde stormen på Røyneberg bokstavelig talt nye høyder. Den reiv av taket på det ene huset, løftet taket rundt 80 meter opp i luften, før det landet på nabohuset og til slutt på huset i nabogata. Det var litt av et sjokk for huseieren å plutselig oppdage at han hadde fått et ekstra tak på morgenkvisten. 

– I ett tiden samme dag fikk vi jobben. Da hadde nødetatene jobbet hele formiddagen med å sperre av gata. Jeg hadde ikke sett for meg at det sto så gale til. Det var ikke et kjekt syn, og det var mange berørte forteller beredskapsleder og prosjektleder i Kaph Entreprenør, Geir Sivertsen.  

img 2910-crop

Så ut som en krigssone 

På kort tid var huset blitt ubeboelig. Det var store skader i bærende konstruksjoner. Taket var presset ned og veggene var presset inn. Det var også hull i taket, skjeve vegger og knuste vinduer. Utstikket i taket hadde ramlet ned, og det var fare for spenning fra solcellepanelene som var festet til taket.  

– Det så ut som en krigssone, og det er fryktelig trist for eier når det skjer så tett opp mot jul. I slike situasjoner må man bare ivareta på best mulig måte. Målet vårt er å hjelpe huseier, og gjøre vårt beste for at han skal få huset i orden igjen. Derfor stilte vi med seks menn i løpet av helgen, som sikret huset med presenning og ivaretok verdier og hus, forteller Sivertsen. 

Samlet sammen troppene 

Kaph Entreprenør retter en stor takk til sine samarbeidspartnere, som stiller opp på kveldstid og helger. På dette prosjektet hjalp de på en rask og god måte. Kran og spesialløft AS stilte med kranbil som løftet av det ekstra taket, Rasmusssen Elektro stilte med elektriker som koblet fra hver enkelt komponent i solcellepanelet, UCO stilte med lift og Rogaland gjenvinning stilte med konteiner. 

– Uten den fantastiske hjelpen fra våre underentreprenører, hadde vi ikke klart et så omfattende arbeid som dette. Når uhellet først er ute, er det fint at de stiller opp og viser at det er godt samarbeid mellom fagene. Forsikringsselskapet har også gjort en strålende jobb med å ivareta kunden og sikre verdier, legger Sivertsen til.  

 

Har du noen spørsmål?

KAPH er alltid klar til å ta på enhvert prosjekt og utfordring. Finn din aktuelle avdeling, og kontakt oss for et uforpliktende tilbud.